Τι πρέπει να γνωρίζετε για να νοικιάσετε μια βίλα στην Ελλάδα

Corfu_Villas_May_31_2008_0029H ενοικίαση μιας βίλας για τις διακοπές σας στην Ελλάδα θα δώσει μεγάλη ευελιξία στο πρόγραμμά σας. Η διαμονή σε βίλα, αντί για ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, είναι μια σπουδαία λύση για μεγάλες οικογένειες που ταξιδεύουν μαζί, ομάδες φίλων που θέλουν να μειώσουν το κόστος διαμονής, και οποιονδήποτε ψάχνει για διακριτικότητα όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Αλλά πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη βίλα, ανάμεσα στις χιλιάδες που είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση στην Ελλάδα;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας επιτρέψουν να κάνετε την κατάλληλη επιλογή, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

Καθορίστε επακριβώς τις ανάγκες σας. Θα προτιμήσετε ένα απομονωμένο ησυχαστήριο σε κάποια μακρινή παραλία ή ένα κατάλυμα σε απόσταση βολής από ταβέρνες και νυχτερινή ζωή; Χρειάζεστε μια βίλα απλά για να κοιμηθείτε μετά μια κουραστική μέρα γεμάτη περιηγήσεις και δραστηριότητες ή θα εστιάσετε τις διακοπές σας στην ίδια τη βίλα, που θα πρέπει τότε να προσφέρει επιπλέον ανέσεις;

Μόλις κατασταλάξετε στις απαιτήσεις σας, επικοινωνήστε με κάποιο πράκτορα που εμπιστεύεστε και ενημερώστε τον για το τι ακριβώς θέλετε. Μπορείτε να ψάξετε και μόνοι για ανεξάρτητες ενοικιάσεις, μια μέθοδος που εμπεριέχει όμως μεγαλύτερο ρίσκο.

Κάντε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε πριν από την ενοικίαση. Πού βρίσκεται η βίλα, κοντά σε κάποιο χωριό ή οικισμό, ή είναι εντελώς απομονωμένη; Πόσο κοντά βρίσκεται το πλησιέστερο βενζινάδικο ή σούπερ μάρκετ ή τράπεζα; Θα χρειαστείτε αυτοκίνητο για να κινηθείτε; Μπορείτε να φέρετε κατοικίδια; Τι δραστηριότητες προσφέρονται στην περιοχή για παιδιά ή ενήλικες; Παρέχονται σεντόνια και πετσέτες με την ενοικίαση;

Κάθε απορία πρέπει να απαντηθεί πριν από την ενοικίαση για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις. Τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου ελέγξτε προσεκτικά όλους τους όρους και προϋποθέσεις.

Είναι συνηθισμένη τακτική να πρέπει να αφήσετε κάποια χρηματική εγγύηση με την υπογραφή του συμβολαίου, ανεξάρτητη από το κόστος ενοικίασης. Κατά την αποχώρησή σας, ο ιδιοκτήτης ή ο εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη, θα επιθεωρήσει τη βίλα και θα καταγράψει οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια, κατακρατώντας το αντίστοιχο προσυμφωνημένο ποσό από την εγγύηση.