Σπουδές στην Ελλάδα: Τα Κορυφαία Πανεπιστήμια για ένα Αποδοτικό Μέλλον

StudyInGreece_Logo_BSCΘέλετε να ακολουθήσετε τα βήματα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Επίκουρου και τόσων άλλων Ελλήνων ερευνητών και φιλοσόφων που άλλαξαν την πορεία της ανθρώπινης σκέψης; Θα το κάνετε σπουδάζοντας στην Ελλάδα, την κοιτίδα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, τον τόπο όπου βρίσκονται οι ρίζες της φιλοσοφίας, της ηθικής, της νομικής, της γλωσσολογίας…

Έννοιες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ελεύθερη βούληση, αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά από τους μεγάλους διανοητές της αρχαίας Ελλάδας και ακόμη και σήμερα μελετώνται και συζητιούνται.

Υπάρχουν είκοσι δημόσια Πανεπιστήμια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Αυτά τα Πανεπιστήμια πλαισιώνονται από δεκαπέντε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), που παρέχουν ανώτατη εκπαίδευση εστιασμένη στην πρακτική εξάσκηση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό, σε τομείς όπως η εφαρμοσμένη τεχνολογία, η υγεία, η γεωργία, η διοίκηση επιχειρήσεων, η τέχνη και το design.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει την ψηλότερη κατάταξη στην λίστα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια QS World University Rankings, καθώς κατατάσσεται ανάμεσα στα 250 καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και τα 450 καλύτερα του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1837 και αριθμεί περίπου 15.000 φοιτητές που σπουδάζουν σε εννέα διαφορετικές σχολές, όπως αρχιτεκτονική, εφαρμοσμένα μαθηματικά, φυσική και μηχανική.

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται μερικές μόλις θέσεις παρακάτω στη λίστα QS World University Rankings. Εδρεύει σε δυο πόλεις της Κρήτης, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, και σπουδάζουν σ’ αυτό περίπου 17.000 φοιτητές σε πέντε διαφορετικές σχολές.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1925 στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, και πήρε την ονομασία του από τον φιλόσοφο Αριστοτέλη που γεννήθηκε στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ιδρύθηκε το 1837 και είναι το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Φοιτούν σ’ αυτό περίπου 65.000 φοιτητές, σε σχολές όπως νομική, γλώσσες, φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες και φυσικές επιστήμες.