Πόλεις κοντά στη Μαγούλα

Η Μαγούλα Φθιώτιδας ανήκει στον δήμο Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και είναι εύκολα προσβάσιμη από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι κυριότερες πόλεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή είναι:

Λαμία

Η Λαμία βρίσκεται κοντά στον ποταμό Σπερχειό, στους πρόποδες του όρους Όθρυς και έχει πληθυσμό 52.006 κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011. Ο αυτοκινητόδρομος Α1 (ΠΑΘΕ), που ενώνει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, περνά μέσα από την πόλη. Είναι κέντρο της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της περιοχής.

Σύμφωνα με την διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καλλικράτης”, που θεσμοθετήθηκε το 2010, η Λαμία ορίζεται ως έδρα του διευρυμένου Δήμου Λαμιέων, με συνολικό πληθυσμό 75.315 κατοίκους, και εκεί βρίσκεται η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δημοσίων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Δομοκός

DomokosΟ Δομοκός είναι μια κωμόπολη με πληθυσμό 1.531 κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011. Βρίσκεται σε υψόμετρο 561 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και απέχει 38 χιλιόμετρα από τη Λαμία και 25 χιλιόμετρα από τα Φάρσαλα. Είναι έδρα του Δήμου Δομοκού, ενώ ήταν πρωτεύουσα της επαρχίας Δομοκού έως το 2011.

Στον Δομοκό εδρεύουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες και υποκαταστήματα τραπεζών, όπως επίσης και οι Φυλακές Δομοκού.

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και στην πόλη έχει την έδρα του ο Δήμος Καρπενησίου. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελουχιού, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο, σε υψόμετρο 960 μέτρα. Το Καρπενήσι απέχει 78 χλμ από τη Λαμία και 111 χλμ από το Αγρίνιο.

Στυλίδα

Η Στυλίδα είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη, έδρα του Δήμου Στυλίδας, με πληθυσμό 4.892 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Καμένα Βούρλα

Τα Καμένα Βούρλα είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη στον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της και ως παραθεριστικό θέρετρο. Έχει πληθυσμό 2.742 κατοίκους και εδώ βρίσκεται η έδρα του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.