Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα

Για πολλούς η Ελλάδα είναι μπλε ουρανός, μπλε θάλασσα, λευκά σπίτια και μπλε παντζούρια. Η Ελλάδα όμως πέρα από τις πανέμορφες αυτές εικόνες που έχει μεταφέρει στο εξωτερικό, διαθέτει και πανέμορφους προορισμούς σε κάθε μήκος και πλάτος της.

Αθήνα

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Φιλοξενεί το σήμα κατατεθέν της, την Ακρόπολη άλλα και επιπλέον πλούσιο κατάλογο αξιοθέατων. Μουσεία και γκαλερί. Εστιατόρια και κουτούκια. Δρομάκια που δεν ξέρεις που οδηγούν άλλα το σίγουρο είναι ότι καταλήγουν σε μια ιστορική γωνία της Αθήνας.

SantoriniΣαντορίνη

Το πασίγνωστο ηλιοβασίλεμα το οποίο ελκύει ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης. Με τον κλασικό λευκό-μπλε συνδυασμό και τα φιλικά γαϊδουράκια τα οποία σε πάνε από το λιμάνι στην πόλη, η παραμονή κάποιου στην Σαντορίνη θα είναι μια εμπειρία που θα αφηγείται παντού.

Ρόδος

Το νησί των ιπποτών. Η Μεσαιωνική πόλη και το Κάστρο των ιπποτών είναι κάποια από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε. Η καταγάλανη θάλασσα και το πανέμορφο δάσος με τις πεταλούδες θα κάνουν την διαμονή σας μαγική.

Κέρκυρα

Ένα μυθικό νησί που συνδυάζει την Ιταλική φινέτσα με την Ελληνική κουλτούρα. Πανέμορφη παλιά πόλη με κάθε της γωνία να αξίζει να φωτογραφηθεί.

Μύκονος

Η χαρά της νύχτας και των πάρτι. Ένα νησί το οποίο δεν κοιμάται ποτέ. Ένα κοσμοπολίτικο νησί το οποίο φέρνει διάσημος και μη διάσημους στις ίδιες παραλίες.

Πάργα

Μία πόλη βγαλμένη από καρτ-ποστάλ. Σπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο, χτισμένα με τέτοιον τρόπο που η πόλη αγκαλιάζει την θάλασσα.

Μετέωρα

Θεόρατα βράχια δεσπόζουν ανάμεσα σε ψηλά βουνά. Ένα θέαμα που κόβει την ανάσα. Αιώνες ολόκληρους. Ένα μνημείο το οποίο συνδυάζει γεωγραφικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Θεσσαλονίκη

Η μόνη καταγεγραμμένη συμπρωτεύουσα σε όλο τον κόσμο. Πως κατάφερε να αποκτήσει αυτό τον τίτλο δεν είναι γνωστό, είναι σίγουρο όμως ότι τον αξίζει. Οι γαστρονομικές επιλογές της είναι πλούσιες και με θέα τον Λευκό Πύργο είναι ο τέλειος συνδυασμός.

Παξοί

Νερά τα οποία σε ξεγελάνε. Νερά που φαντάζουν τα καράβια να ακουμπάνε σε γυαλί.

Λευκάδα

Με τους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι στην λίστα της, ένα νησί το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα.