Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τις διακοπές σας στην Ελλάδα

Κάθε μέρος και κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει τις δικές της ομορφιές και αξιοθέατα που ανακαλύπτουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Πέρα από τους κλασικούς προορισμούς, όπως η Αθήνα, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κρήτη, ανακαλύψτε παρακάτω κάποιους «ανερχόμενους» ελληνικούς προορισμούς που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τουρίστες τα τελευταία χρόνια, και επιλέξτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι πληθυσμιακά η δεύτερη πόλη της Ελλάδας και η πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Είναι μια πολύ ζωντανή πόλη με πολλά πολιτιστικά φεστιβάλ και έντονη νυκτερινή ζωή. Τα βυζαντινά τείχη, ο Λευκός Πύργος, μουσεία, γκαλερί τέχνης, η γραφική κεντρική αγορά είναι μερικά από τα αξιοθέατά της.

Ζαγόρι

maxresdefault (1)Το Ζαγόρι είναι μια περιοχή μεγάλης φυσικής ομορφιάς, με εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και δυο εθνικούς δρυμούς, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στα πυκνά του δάση και τα απότομα βουνά που διασχίζονται από ποτάμια, υπάρχουν διάσπαρτα μικρά χωριά, με χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του δέκατου όγδοου αιώνα. Το πιο προσιτό και θεαματικό αξιοθέατο είναι το φαράγγι του Βίκου.

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι μια χερσόνησος με τρία πόδια, κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με εκπληκτικές παραλίες. Το πόδι της Κασσάνδρας έχει έντονη νυκτερινή ζωή, η Σιθωνία φημίζεται για τις παραλίες της, και στον Άθω βρίσκονται ορισμένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της ορθοδοξίας, που μπορούν να επισκεφτούν όμως μόνον άντρες.

Δελφοί

Οι Δελφοί είναι ο δημοφιλέστερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη. Βρίσκεται στις πλαγιές του Παρνασσού, σε απόσταση περίπου δυόμιση ωρών από την Αθήνα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι στους Δελφούς βρίσκεται το κέντρο της γης και εδώ βρισκόταν ένα ονομαστό μαντείο της αρχαιότητας, αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα.

Μετέωρα

Εντυπωσιακοί βράχοι με ύψος μέχρι 350 μέτρα, που βρίσκονται πάνω από τα χωριά Καλαμπάκα και Καστράκι στην κεντρική Ελλάδα. Εντυπωσιακά μοναστήρια που χρονολογούνται από τον 13ο και 14ο αιώνα είναι κτισμένα σε αυτούς τους ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς, από μοναχούς που ήθελαν να απομονωθούν για να έλθουν πιο κοντά στον Θεό.