Βασικά πράγματα που πρέπει να έχει μαζί του ένας τουρίστας

Στο μυαλό μας, ο τυπικός τουρίστας είναι αυτός με την βερμούδα, το σανδάλι συνδυασμένο με λευκή κάλτσα και το ηλιοκαμένο πρόσωπο. Τι είναι αυτό που κουβαλάει στο σακίδιο του, όμως, που το κάνει χρήσιμο και αναντικατάστατο; Είναι αλήθεια ότι όταν πάει κάποιος σε ένα ξένο μέρος διακοπές, δεν μπορεί να μεταφέρει όλη του την “προίκα”. Οπότε πρέπει να φερθεί έξυπνα, μιμούμενος εν ανάγκη εκείνους που ταξιδεύουν συχνά.

Σημαντικά έγγραφα – μετρητά και κάρτες

passportΔιαβατήριο, ταυτότητα, κάποια μετρητά και την πιστωτική του κάρτα για κάθε ενδεχόμενο πρέπει να είναι τα πρώτα στην σειρά που θα βάλει κάποιος στο backpack του. Επίσης, αν είναι μέλος σε καταστήματα ή διάφορους διεθνείς οργανισμούς, να πάρει μαζί το member card. Ποτέ δεν ξέρουμε μπροστά σε πιο γνώριμο μαγαζί μπορεί να βρεθούμε. Αν είναι φοιτητής, να έχει μαζί το φοιτητικό πάσο του. Μουσεία και διάφοροι οργανισμοί έχουν ειδικές τιμές για κατόχους τέτοιων καρτών. Αν είναι ασφαλισμένος να έχει την κάρτα από την κρατική ή ιδιωτική του ασφάλεια, όπως επίσης και τηλέφωνα συγγενών ή φίλων οι οποίοι θα ειδοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης. Τέλος, μην βασίζεστε στο wifi που ελπίζετε ότι θα βρείτε στις βόλτες σας. Ο σωστός τουρίστας έχει πάντα εκτυπωμένα τηλέφωνα επικοινωνίας για το ξενοδοχείο ή το τουριστικό γραφείο. Και επίσης, ένα πορτοφόλι με μετρητά. Όσο και υπάρχει τάση αντικατάστασης από το ψηφιακό πορτοφόλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάθε χώρα που θα πας, θα το υποστηρίζει.

Αξεσουάρ και αντικείμενα που θα κάνουν το ταξίδι σας πιο εύκολο

Μαζί με όλα τα προαναφερθέντα, υπάρχουν και αντικείμενα μεγάλου μεγέθους που είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας. Για παράδειγμα, κινητό, τάμπλετ ή λάπτοπ, μαζίμε τους φορτιστές τους. Ακουστικά και φωτογραφικές μηχανές. Ο σωστός τουρίστας επίσης έχει τους αντάπτορες για κάθε διαφορετική πρίζα που θα συναντήσει ανά τον κόσμο. Θα έχει επίσης και κάτι να τον απασχολήσει στο ταξίδι. Ένα σταυρόλεξο ή κάτι να κρατάει σημειώσεις. Ένα μαξιλάρι ταξιδιού για να μην κουραστεί και κάποιο βιβλίο.